Come and sail

Come and sail

Novus Arca Klein Curacao 1

Novus Arca Klein Curacao 1

Klein Curacao

Klein Curacao

Novus Arca onder zeil 5

Novus Arca onder zeil 5

Sunset sail

Sunset sail

Novus Arca Sailing Charters

This Beneteau first 50 is designed as a performance sailing boat by Philippe Briand with a deep torpedo keel of 2,80 m / 9.19 ft and a black aluminium  mast of 22,3 m / 76,39 ft.

Her complete new racing sail inventory makes her a true winner candidate. Two steering wheels, big self tailing winches and complete new running rigging and hydraulic backstay and vang she is easy to handle by a small crew but she can be easily over powered and needs an active sailing team.

We kindly like to offer your company branding possibilities, provide team wear to make the BVI Regatta a memorable and marketing tool for business clients and/or colleges. Sailing on the Novus Arca is great fun an team effort will be paid.

Call us for full details and sail the regatta's !

press to zoom
press to zoom
first-50-35985_17b
press to zoom
press to zoom
1/2

Beneteau First 50s

Tom Dove | August 11, 2008


De rompvorm is strak en verfijnd, de wenkbrauwen boven de poorten aan duiden op competentie en eigenwaarde, en sommige van de accessoires beneden decks zijn van fijn leer. De Beneteau First 50 begint met stijl, maar het draagt ​​door middel van met de prestaties. Een eigenaar op zoek naar een snelle cruiser, af en toe een racer, en / of een seizoensgebonden bluewater boot zullen worden aangetrokken om dit jacht. Het is een perfect platform voor een familie die wil cruise langs de kust en te verkennen New England of de Mid-Atlantische Oceaan, en het is perfect geschikt voor het laden rond een renbaan waar bekwaam bemanning, kan het verblijf in de pas met de divisie leiders.
Als de winter nadert, kan het varen over de horizon-zeggen, het zuiden naar het Caribisch gebied voor een seizoen van het eiland hoppen. Maar waar het ook is verankerd of afgemeerd, zal het uiterlijk imponeren toeschouwers en tevreden gasten. "De esthetische concept is schoon en lineair", zegt jachtmakelaar Chris Humphries.
Deze lange, slanke look dient meerdere doelen. De wenkbrauwen over de cabine ramen zorgen ook flush leuningen en misschien een beetje schaduw, zelfs als ze het lage profiel van de coachroof versterken. De brede gangboorden maken het gemakkelijk om te bewegen, en ze leiden ook in het oog naar voren en naar de indruk van de lengte te verbeteren. De dubbele stuurwielen, verwijderbare kuiptafel, en staaf tuigage, plus een schoon voordek, helpen om het relatief eenvoudig om te racen of singlehand.
Een slimme innovatie opmerkelijk is een husky roestvrij ankerrol dat trekt in het voordek toen aan de gang. Een handmatig hefmechanisme trekt het uit de boog compartiment en maakt het vast in de juiste positie, waar hij werkt als een korte boegspriet wanneer het anker wordt ingezet. Deze functie voegt niet alleen de stijlvolle, schone look, maar ook krijgt de grond uit de weg aan te pakken tijdens de veranderingen zeil, of racen of niet. Op dit jacht kun je niet de spinnaker op een scherpe anker toevalstreffer addertje onder het gras.
De eerste 50 is het grootste model in Beneteau's prestatiegerichte lijn. De romp is solide glasvezel met een wapeningsrooster binnen, en het dek is-balsa klokhuis. Hoewel de structuur is redelijk conventioneel, heeft ontwerper Philippe Briand een diepe, smalle-akkoord roer en de kiel in plaats van de botter folies vinden op typische cruise boten geïnstalleerd. De roerkoning is gespoten biaxiale en eenrichtingsverkeer glas in epoxy die in kogel- en rollagers is gemonteerd voor een soepeler beweging. De folies-zowel de magere kiel met een grote bol en de semi-elliptische roer-had kunnen worden getransplanteerd van een speciale race boot.

Voor onze test zeilen afgelopen oktober we motored uit Annapolis, Maryland, in Chesapeake Bay op een mooie herfstdag. Het jacht van de turbo Yanmar diesel neuriede langs bij 2.600 RPM het creëren van een matige 74 decibel van het geluid in de grote zaal, terwijl de standaard drie-blade klapschroef op de saildrive hield ons bewegen langs bij 8 knopen. Degenen onder ons aan boord vroegen ons af waarom, met zo'n snelheid onder de macht en de mogelijkheid om maximaal een zeil te zetten, zou iemand een trawler willen. Het jacht zeker behandeld een stuk beter dan een trawler en hij keerde in ongeveer een bootlengte met een eenvoudig wiel reactie. De diepe kiel gaf me vertrouwen dat we zouden niet zijwaarts worden geblazen, terwijl docking in een zijwind, en ik vond de tastzin die ik kreeg van het roer.
Wanneer een constante 12 knopen wind begon te vullen aan de monding van de rivier de Severn, we uitgerold de grote in-mast rolsysteem grootzeil. Ooit was het uit en trekken, zetten we de fok. Beide evoluties ging moeiteloos. Terwijl de lijn belastingen op de grootzeil rolsysteem zijn vrij zwaar, de handige elektrische lier alleen maar om de haven van de trap maakt licht werk van. Iedere schipper die het plezier van deze furling systemen heeft meegemaakt zal voor altijd waarderen niet hoeven te klimmen op de cabintop te worstelen met een massa van zeildoek. Hoewel sommige lange afstand cruisers sceptisch sailhandling van elke werkwijze die afhankelijk is van stroom kunnen zijn, moet worden opgemerkt dat dit jacht niet bedoeld als ware afstand Passagemaker zijn. De beoogde eigenaren zijn heel blij om al het harde werk van de gemakkelijke manier te doen, en omdat de boom vrij hoog-at wordt geplaatst schouder of hoofd niveau, afhankelijk van de hoogte dat u de grootzeil handmatig opvouwen zou een uitdaging voor zelfs de meest doorgewinterde bemanning.
Zeilen onder een volle hoofd- en genua, het jacht uitgevoerd precies de juiste hoeveelheid van het weer roer om het gemakkelijk en een genot om te sturen te maken. Wanneer een trekje heeft ons geraakt, het voelde erg solide, het versnellen als een racer als het hakken tot 25 graden. We overstag in iets meer dan 60 graden en waren altijd perfect onder controle tijdens het varen aan de wind close-getrokken. Op een handbereik raakte de jacht 8 knopen zonder problemen. De optionele diepe bulb kiel (9 feet, 2 inches) ongetwijfeld bijgedragen tot deze sprankelende voorstelling; de standaard fin trekt iets minder dan 8 voet. Een kiel deze diepe kan problemen veroorzaken in sommige Mid-Atlantische vaargebieden en bepaalde delen van de Caribbean.

 

First 50 @ Klein Curacao

First 50 @ Klein Curacao

First 50 Klein Curacao

First 50 Klein Curacao

First 50 relaxed sailing

First 50 relaxed sailing

Firt 50 Regatta mode

Firt 50 Regatta mode

First 50 Single handed

First 50 Single handed